MICI BUCURII ALE VIETII


Purtam ochelari de soare in acea zi de sambata, ca sa-mi ascund privirea, sa nu-mi citesti in ochi dorinta de a te invita la o plimbare, insa a fost atat de simplu, caci tu ai fost acela ce a propus sa mergem impreuna. Imi amintesc un fotograf ce ne aranja intr-o poza, dar nu ti-a placut, eram prea departe si atunci m-ai prins de solduri si m-ai adus mai aproape de corpul tau. Trecuse mult timp de la ultimii fiori pe care i-am simtit cu tine, iar tu nu poti sa treci prin viata mea neinsemnat, din cand in cand te opresti si-mi lasi ceva frumos. A trecut si ziua aceea cu o melodie de dragoste in fundal, iar eu nu ma puteam opri din zambet. Eram fericita doar pentru ca erai langa mine, respiram acelasi aer, povesteam si radeam impreuna. Tu stii ce e fericirea? Eu sunt fericita atunci cand te vad pe tine fericit, zambesc pentru ca reusesc sa te fac pe tine sa zambesti, te respect pentru ca ma respecti tu primul, respect asta si iti raspund pe masura, iar despre iubire, iti iubesc privirea si imbratisarea, gandirea si caldura, atingerile si sarutul.
Iti vad ochii si ce e dincolo de ei, iti simt privirea si atunci cand dorm, iar tu esti treaz si ma privesti, iar pentru ei iti strang toti norii dintr-o noapte furtunoasa, s-apara stele iar pe cer si tu sa le admiri in tihna. Apoi inchizi ochii si-ti cobori buzele peste ale mele, ma strangi in brate, adormi langa mine si visezi, asa frumos cum n-ai visat demult, inger sa-ti fiu in nopti nelinistite vroiam si sa-ti dau tot ce tu nici n-ai visat.

28 responses

24 03 2010
Alexandra

Poveste…

L-am cunoscut acum cateva seri pe el, doar alergand in urma mea in oras, iar apoi venind la mine, m-a invitat la o cafea, am refuzat pentru ca era seara de duminica si ma pregateam aproape sa adorm, insa nu am putut refuza invitatia in urma dorintelor ce curgeau una dupa cealalta: sa te cunosc, omule, sa vad cine esti, sa vad cum iti pui tu gandurile cap la cap, sa vad ce ascunzi in spatele furiei de a alerga in oras cu o masina alba… Asa ca am lasat gandul cafenelelor deoparte si am coborat in pijama la o discutie in masina, spre orele 22. Aici nu este fum, aici nu simt mirosul acela de spatiu inchis si neaerisit, aici pot vorbi cat de tare vreau si pot sa rad la fiecare chestie care ma distreaza, caci langa tine ma simt atat de bine si nu ma pot abtine din hohotele mele clasice de ras. Am inceput, asadar, sa povestim, zile si luni intregi, ani la rand de iubiri, excursii, relatii, prieteni si prietenii, masini si filme, muzica si telefoane, cluburi si magazine. Pentru ca pot sa vorbesc orice cu tine, pentru ca ma lasi sa fiu libera si sa rad, pentru ca imi dai impresia ca tot ce visam, astazi gasesc in tine si in gandurile si privirile tale aruncate subtil catre fiinta ce-ti sta acum in dreapta. Si iti suna telefonul, suna in continuu iar tu nu raspunzi, intr-un final trebuie si incepi sa vorbesti, iar eu imi aprind o tigara astfel incat sa-mi fac ceva de lucru pana termini tu. Eram atenta la picaturile de ploaie ce incep sa cada pe parbriz, le numaram si ma mutam cu gandul in mansarda de la munte, unde am o saltea aruncata pe jos in loc de pat, cu o lenjerie sifonata si niciodata patul facut, inconjurat de carti, reviste si geamuri de jur imprejur ce dau afara, sa vad eu ploaia si picaturile pe toate ferestrele, acolo eram cu gandul, iar tu ma trezesti atingandu-mi dintr-o data mana, ma trezesc cu degetele tale ce-mi furnica palmele si incheieturile mainii stangi, ma atingi incet, continui sa vorbesti la telefon si iti plimbi mana pe mana mea, ma strangi mai tare si mai incet, te gandesti cum ar fi sa fie tot corpul meu in loc de mana, dar nu-ti dai seama ce departe sunt de tine si ce foc imi starnesti cu atingerea ta. Iti citesc gandurile si stiu ca vrei sa fi cu mine pe salteaua accea din mansarda, sa ne tavalim in lenjeria sifonata, dar parfumata, mereu de mirosul corpului meu, gol invelit de cearsafurile alea neglijente si fluturande, unde se oglindesc picaturi de apa, cand ploua pe ferestre… Si nici nu stiai la ce gandesc eu, dar visele noastre ne-au adus in acelasi gand si in aceeasi lume, pentru asta te iubesc!

9 05 2011
"Eu"

Povestea continua…

Conduceam relaxat, foarte relaxat, cand deodata o masina rosie a tasnit pe langa mine, lasand in urma mirosul unui parfum, un parfum ce ma atragea spre ea. Asa ca am apasat acceleratia si am inceput urmarirea. Stanga, dreapta, rosu, verde, noapte, zi, nu mai vedeam altceva decat acea masina rosie si nu mai simteam decat acel parfum cu semn de intrebare. Oare cine o fi? Oare ce ascunde? Oare cum gandeste?
Urmarirea continua, dar continua pentru ca imi placea suspansul, imi placea parfumul, imi placea adrenalina si parca nu vroiam sa se termine asa repede, inca nu eram pregatit sa cunosc persoana care m-a fermecat subit, care m-a atras ca un magnet, care m-a aruncat in senzatia nemaintalnita de plutire.
O ajung, ma apropii incet, dar temator, ea deschide geamul, si-l deschid si eu… liniste, privirile sunt calde, apoi din ce in ce mai fierbinti, plecand cu gandul la momente de pasiune si mangaieri. Am intrebat-o, mi-a raspuns si am continuat la mine in masina.
Am continuat senzatia, privirile, dorinta de cunoastere, am continuat cu rasete si discutii despre cele mai incitante momente ale vietii “Iubirea” si deodata imi suna telefonu, dar parca nu vroiam sa raspund, intr-un final am spus “Alo” si incep sa vorbesc fara sa-mi dau seama ce zic.
Privirea-mi era atintita catre tine si cuvintele nu se corelau cu senzatia pe care o traiam, picaturile de ploaie de pe parbriz faceau ca atmosfera sa fie si mai incintanta, degetele mele au inceput sa se plimbe pe mana ta fina si gandul mi-era plecat undeva departe intr-o mansarda cu geamuri multe, unde plimbandu-ma pe tot corpul tau cu buzele mele carnoase si ude, priveam impreuna stelele cerului senin, pentru noi.
Incepe sa ploua si mai tare si incet-incet revenim la normal, te sarut si plec, sperand ca vom apuca sa traim povestea noastra in mansarda, “sa ne tavalim in lenjeria sifonata, parfumata, mereu cu mirosul corpului tau, gol invelit de cearsafurile alea neglijente si fluturande, unde se oglindesc picaturi de apa, scurse de pe ferestre… “

25 03 2010
andreutza

Dar cine ti-a furat inima in halul asta?Un nou-vechi iubit?cred ca ti-a intrat la inima rau de tot de facut sa vb asa de frumos .te pupacesc si pune-ma si pe mine la curent cu noutatile.

25 03 2010
tigry

este FICTIUNE 100%…… este prima pagina din cartea de proza pe care o scriu….

25 03 2010
tigry

As vrea sa pot sa gasesc raspuns la toate intrebarile ce imi vin in minte, as vrea sa-ti pot raspunde tie la intrebarea ce te macina de ani si ani: de ce iubim mai multi barbati in acelasi timp?

Te-ai simtit bine langa el, cel cu care ieseai la fiecare intalnire cu prietenii tai asa-i? A. era un om glumet, spontan si carismatic, toti va intrebau atunci: unde v-ati cunoscut, cum de sunteti atat de fericiti sau ce planuri de viitor aveti. Radiati de fericire, parea cum ca nimeni si nimic nu va sta in cale, va bucurati de fiecare moment impreuna. Dar nu era cel langa care visai sa te trezesti in fiecare zi, nu era el acela ce te-ar fi mangaiat pana ai fi adormit seara de seara, visai la altceva si atunci a aparut si B. Si te astepta seara cu cina gata, si aprindea lumanari parfumate in toata casa si ti-a daruit cele mai frumoase momente intime, ti-a daruit inima si sentimentele minunate ce le intalnesti o singura data in viata, insa visai la un om de cariera tu, visai la intalniri in cercuri inalte, visai la bijuterii rafinate, visai la tinute elegante, aveai de fapt toate astea dar nu aveai langa cine sa le etalezi, asa ca ai acceptat ca in viata ta sa vina C. Tu conduceai masina, el relatia, tu doar te simteai confortabil, el te iubea, tie iti placea sa urli tot ce simteai, el era rezervat, deci nici cu el nu te potriveai.
Si atunci te intrebi, asa-i ca nu doar unul te poate face fericita?
Cu fiecare traiesti un episod din viata, iar la sfarsitul serialului esti fericita, daca ai stiut ca fiecare sa fie diferit, sa gusti fiecare felie din aceasta viata.

26 03 2010
blue_ellf

Inceputul este promitator :). Iti doresc scucces pe mai departe.

26 03 2010
Bogdan

Si totusi pentru fiecare dintre noi exista acolo undeva, bine pastrat(a) un/o „D” care sa echilibreze tot…sa aduca o fericire absoluta…sa-ti tintuiasca picioarele pe pamant si, totodata, sa-ti plimbe mintea prin al noualea cer…sunt convins de asta. Acum…fiecare cu norocul lui/ei. ;))

26 03 2010
tigry

tocmai de aia: imi caut jumatatea, iar aceea va fi acela capabil sa primeasca tot ceea ce eu sunt dispusa sa ofer !!!

si asa incepe cartea….

26 03 2010
Bubu

Foarte tare, sa nu uiti si de mine, in carte 😛

26 03 2010
godfroid23

Felicitari sincere!!
Abia astept sa-ti cumpar cartea…cu autograf bineinteles 😀
Te pup!!

Victor Procopovici

26 03 2010
sforaila

Foarte fain!! Ultima fitza ce sa mai… Vreau si eu carte cu autograf 😛

Pupici !!

26 03 2010
SALSA LOCA Dance School

Felicitari ALEXANDRA, ai facut ceva superb si sunt sigur ca nu te vei opri, ne-am vazut o singura data dar m-ai lasat sa-mi dau seama ce suflet, personalitate si umor ai. Nu prea mai gasesti o femeie ca tine. SUCCES MULT

26 03 2010
SALSA LOCA Dance School

Scuze pt greseala de mai sus dar sunt f placut surprins

26 03 2010
Oana

Pisi…FELICITARI!!!astept si partea aia din carte care mi-ai dat-o s-o citesc acum vrio 2 ani 😛 …Mult succes in continuare.miss u.poop

26 03 2010
Oana

a…si nu uita si de acea parte a vietii…a fost superba si merita asternuta pe hartie :*:*::*

27 03 2010
Ada

Bravo Alex,
Esti aceeasi: frumoasa, desteapta si plina de energie!
Blogul e frumos, si abia astept sa ne vedem in luna mai!
te pup
Ada

27 03 2010
Mihai Ungureanu

Nu stiam de anumite abilitati ale tale Alex’ , dar vreau sa spun ca imi place mult ceea ce faci,continua tot asa … multa bafta si succes si sa ma chemi sa primesc si eu un autograf de la tine 🙂 baftaaa

28 03 2010
tigry

Ascult picaturile de ploaie ce se izbesc de geamul meu, vorbesc si ele despre tine, intalnind vantul ce-ti canta o poveste in surdina. Este ea, ce-ai cautat tu mereu in ecouri, vise si apoi in amintiri, o pasare firava iti scrie cu aripile intinse spre cer ceva, alearga printre nori, deasupra lor apoi, sa-asculti un cantec de iubire cantat doar pentru noi. Si ia-ti de-acolo sus fericirea, poart-o in suflet si imparte-o cu ea !

28 03 2010
sforaila

Deschid termopanele si las pasarea sa intre in casa, un confort 2 imbunatatit, si pe umar sa mi se aseze sa stam la un PC Delux, monitor Acer si conectandu-ne la netul fain de la RDS sa intram pe blog si sa postam acest mesaj de la pasare: ” Intr-o zi ploaia se va opri, norii vor disparea, iar tu iti vei putea imparti fericirea sub razele calde ale soarelui cu EL ! „

30 03 2010
jessica

FELICITARIII!!!!!! abia astept sa iti cumpar cartea , succes . te pup

14 04 2010
Claw

fitza de maimutaa :)))

15 04 2010
Yho :P

Pisi mic 😛 daca ai nevoie de PR stii unde ma gasesti :))

7 06 2010
tigry

Am desenat soarele pentru tine, sa straluceasca apoi si pentru noi, sa-ti incalzeasca sufletul si sa-ti aduca voia buna. Am desenat un cer de stele, sa le privesti pe fiecare, ele sunt dorinte si vise ce vreau sa-ti implinesc. Am desenat si luna, ce sta mandra si vegheaza buzele noastre ce se ating in sarutari nevinovate, sincere atingeri de copii te fac sa simti fiorii primelor clipe impreuna. Am desenat un pat din flori, sa ne-alintam in petale colorate si sa gustam din tot ce-i nou. Am desenat un pescarus, ce sta si ne priveste intinsi pe plaja cea pustie, un val ne-atinge gleznele si-si lasa acolo spuma. Canta marea pentru noi, e-un cantec de iubire, ascult-o, ea te linisteste si-ti spune doar sa faci ce simti!

3 09 2010
Mihnea

Este pacat ca viata nu-ti ofera doar bucurii, dar deziluzia si tristetea provin din acel mar otravit, povara cu care toata lumea s-a ales. Dar daca totul ar fi fost frumos cum am mai fii invatat sa plangem, sa ne descarcam negativ. Din pacate nici o viata de om nu-ti ajunge pt a cunoaste o persoana, un domeniu. Toata lume spune exista cineva…., sau o sa vina si ziua ta…., dar intrebarea este: Ce cautam noi defapt? Pe cine? Mi s-a intamplat de multe ori sa spun: am gasit persoana potrivita si sa fiu dezamagit. De aceea am ajuns sa cantaresc calitatea omului, sa analizez fiecare pas, fiecare gest indiferent daca este iubita, preteni etc. Consider ca viata este prea scurta pt cate deziluzii si tristeti ni se astern in fata, important este cum stim sa eschivam aceste deziluzii fara a incerca sa ne pacalim.

23 10 2011
Alexandra

In timp ce toata lumea imi pune bariere la imaginatie, tu o lasi sa zburde in cele mai palpitante unghere.
In timp ce multi imi inhiba fanteziile, tu ma faci sa vreau sa mi le fac realitate cu tine toate.
In timp ce majoritatea oamenilor ma cred o scorpie, tu ma transformi in ingerul tau.
In timp ce cei mai multi barbati ma doresc, tu si doar tu ma ai.
In timp ce toti tanjesc dupa o iubire ca a noastra, noi suntem fericitii ce o avem.

2 02 2012
Alexandra

Resemnarea este sinuciderea psihicului.
Resemnarea inseamna ingradirea inimii si a sentimentelor.
Resemnarea este dusmanul fericirii pure si al satisfactiei absolute a dragostei.
Nu te resemna niciodata!

22 02 2012
Alexandra

Trec orele repezi ale zilelor unei vieti fara sa stii cand anii se scurg. Te trezesti din timp in timp intrebandu-te ce zi este sau cati ani oare mai ai de trait in aceasta lume. Te intrebi daca nu cumva se va termina totul inainte de asfintit, ca sa nu ajungi sa vezi apusul singur, caci jumatatea ti-e departe de azi.

Urmarit de umbre si amintiri, ce trecutul nu le vrea doar pentru el, eziti sa savurezi clipa prezentului, uimit de sentimente ce inca mai sunt vii.

N-ai uitat nici acum primele intalniri, saruturi si priviri, mangaieri suave sub luna cea plina in nopti de vara calduroase, asa erau verile cand eram copii, aproape la fel de cald ca ziua, doar ca soarele se ascundea, sa lase indragostitii sa-si traiasca iubirile in ungherele naturii. Inconjurati de greieri ce-si canta vara, va jurati iubire vesnica, ani si ani din viata asta, si-n vieti ce vor veni, printesa ti-e ea de-acum o viata, iar tu ei tot print. Martore va sunt broscutele la juraminte sincere cu lacrimi ce curg de fericire, obrajii uzi-i saruti si iti cobori buzele mai tot mai jos.

14 03 2012
Alexandra

Vis in doi

Ce-ar fi ca vara si iarna sa se intalneasca intr-o clipa, hotarate amandoua ca farmecul lor este cel mai placut. E ca si cum si vrea sa aprinzi un foc pe apa, e ca si cum ai vrea cu ploaia sa aprinzi un soare. Atunci cand vei reusi sa-l faci sa straluceasca, udandu-l torential, dupa tunete si fulgere, atunci ai gasit iubirea.

Emotiile puternice se traiesc la rasarit, atunci cand ziua cu noaptea se unesc cumva, hotarandu-se care din ele sa lase locul celeilalte. La fel si la apus, atunci cand ziua pleaca si ramane noaptea. Ating impreuna sentimentul suprem, atunci cand invata sa renunte una in favoarea celeilalte, iar rezultatul este ziua completa, de care ne bucuram cu totii.

Zbori pe malul marii, cu gandul, cu sufletul si cu tot corpul nestiind de ce, ce-ti creaza starea de fapt. Este locul unde intinderea oceanelor lasa loc si uscatului, acolo unde apa renunta pentru tarm, iar malul isi limiteaza intinderile in favoarea apei. Iata armonia divina, in care simti cele mai puternice sentimente, acelea de daruire si dorinta de a te darui.
Atunci cand doua lumi se intalnesc, ele devin una singura. Indiferent de traditiile ce le diferentiaza, distanta ce le desparte ori simpla muzica specifica fiecareia dintre ele, de fapt esenta vietii lor este aceeasi, doar privita sub alta forma.

Sensibilitatea ei il atrage pe el, barbatul acela dur, pentru care singura placere este sa-si afiseze avutia si haremul. Si de-aici incepe totul. El realizeaza ca traieste aparentele cotidiene, fara a gusta esenta vietii, boema si placuta, sentimentul unic de daruire unei singure fiinte. Iar ea il invata ce e iubirea, cum o privire nevinovata poate starni emotie, cum un simplu sarut poate starni pasiunea intre doi oameni, fara niciun punct comun pana atunci.

“Visele sunt singurele ce nu pot disparea” sustine ea, visatoarea convinsa. Nu mai exista bariere, asa cum incendiul nu intreaba pe nimeni atunci cand arde, pana unde oare sa mistuie totul in flacarile lui. Il ia pe el in lumea ei, sa viseze impreuna, caci iubirea-i de fapt un vis. Iar atingerea lui nu este realizabila decat visand in doi.

Lasă un comentariu